Over Bonbons de Marie

"Buy less, choose well, make it last" - Vivienne Westwood

Bonbons de Marie is een stijlvolle webshop voor vintage en labels van topkwaliteit. Hier vind je kleurrijke, met de hand geselecteerde kleding, tassen, schoenen en accessoires. Unieke items van toen, in frisse, eigentijdse combinaties.

Over Marie-Lisah

Marie-Lisah Hermkens studeerde Mode aan de Willem de Kooning Academie en werkte daarna bij COS. Van jongs af aan ging ze met haar ouders, naar tweedehands markten en kringloopwinkels in Nederland en Frankrijk. Vooral in Frankrijk is een schat aan bijzondere vintage te vinden, maar je moet de parels er wel uit kunnen vissen. Het selecteren van kleding op materiaal, kleur, print en merk is Marie-Lisah’s tweede natuur geworden.

Fast forward naar Bonbons de Marie...

In 2013 ging Rewind Play Fast Forward, nu Bonbons de Marie, online. ‘Vanaf het eerste moment was ik fan’, zegt een vaste klant. ‘Marie-Lisah’s liefde voor kleding, voor stoffen, voor kleuren, voor stijl is in alles merkbaar. In de prachtige kwaliteit van de producten, haar kennis van materialen en design, de manier waarop ze de kleding verpakt en verstuurt, het kaartje erbij. Maar wat haar voor mij uniek en inmiddels onmisbaar maakt is haar persoonlijke stijladvies.

Ze weet precies wat ik mooi vind en bij me past, ook als ik dat zelf nog niet weet. Dankzij haar blijf ik mijn eigen stijl verder ontwikkelen. Bonbons de Marie is mijn drug. Wel een gezonde drug, vind ik zelf, want ik zie er steeds beter uit.’

Les parents

Met alleen Marie-Lisah is het Bonbons de Marie-team niet compleet. Sjaak en Ellie, de vader en moeder van Marie-Lisah, zijn niet alleen verantwoordelijk voor het schatgraaf-gen, maar graven zelf ook graag en vaak mee. Zo zijn zij nog vaker in Frankrijk te vinden en zorgen voor een groot deel van de vintage die je in de webshop vindt.

Naast inkopen doen ze ook veel andere dingen. Sjaak is bijvoorbeeld een ster in het opknappen van vintage sieraden, tassen, schoenen en ceintuurs. En Ellie is dan weer super goed in het opknappen, repareren en reinigen van kleding. Zo zorgen ze er samen voor dat alle items zo goed mogelijk in de webshop komen te staan.

Bonbons de Marie-community

Op Instagram, Facebook en Pinterest deelt Marie-Lisah haar ideeën en inspiratiebronnen. Ze vindt het ontzettend leuk om daar foto's van klanten in hun nieuwe vintage outfits tegen te komen. Dus hou je niet in en laat zien! Volg Bonbons de Marie op Facebook, Pinterest en Instagram, maar schrijf je ook vooral in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste vintage items uit de collectie.

VOLG ONS

Kiezen voor vintage

De tijd om vintage te dragen is nu. Voor een goed merk betaal je vaak de hoofdprijs. Kleding van H&M of Zara is misschien betaalbaar, maar heeft aan kwaliteit verloren. Bij Bonbons de Marie koop je een uniek item voor dezelfde prijs, maar van duurzame kwaliteit.

Daarnaast is vintage voor veel mensen een bewuste keuze. Nieuwe kleding wordt vaak voor één seizoen geproduceerd, onder slechte werkomstandigheden en van milieubelastende materialen. Bonbons de Marie biedt een betaalbaar alternatief voor bewuste shoppers die hun eigen stijl willen uitdragen.

NAAR DE SHOP
  • DUURZAAMHEID

    Door vintage te shoppen draag je bij aan een circulaire economie

  • FRANSE TOPKWALITEIT VINTAGE

    Marie's vintage is met zorg geselecteerd en is van de hoogste kwaliteit. 95% van de items komen uit Frankrijk

  • ONLINE & OFFLINE

    Naast de webshop is Bonbons de Marie ook in Delft te bezoeken - zie "Agenda" voor openingstijden