Meer dan een armband...

Gepubliceerd op: 14 mrt. 2024 Geschreven door: Marie-Lisah Hermkens Artikel tag: armband
Meer dan een armband...
Terug naar blog

Meer dan een armband...


In de afgelopen tien jaar van Bonbons de Marie was de vraag die het meest werd gesteld: 'Maar heb je dan nooit spijt?!' als ik weer iets moois had verkocht. Nee, zelden... behalve met één armband!

Ja, ik kan makkelijk afstand nemen van de vintage kleding & accessoires die ik verkoop. Door mijn figuur en door zo veel met mode bezig te zijn weet ik snel of iets bij mij past of dat een stuk onaangeroerd in mijn kast zal blijven hangen. Dat vind ik zonde. Mooie spullen moeten gedragen en gebruikt worden en geld moet immers rollen!

Toen ik 10 jaar geleden begon met Bonbons de Marie (toen nog Rewind Play Fast Forward) was ik samen met mijn vader Sjaak op een brocante. Daar vond ik een ketting en armband van Yves Saint Laurent voor 15,- euro! Dat is echt niets!De ketting was niet mijn smaak. De armband vond ik prachtig! Ik was net begonnen met het kopen en verkopen van vintage en was natuurlijk super blij met deze vondst, maar wist nog niet goed hoe en voor hoeveel ik deze sieraden het beste kon verkopen. De armband zelf houden kwam niet in me op want zeker toen kon ik het geld heel goed gebruiken. Ik denk dat ik ze ieder voor 125,-/150,- euro heb verkocht toen.

Van de armband kreeg ik snel spijt. 'Leergeld' zei ik steeds tegen mezelf. De ervaring van een bijzonder stuk verkopen, misschien voor te weinig, maar daar kun je weer nieuwe dingen van kopen, weer investeren... etc. etc. Ik denk dat ik wel tien jaar lang, minstens één keer maand aan de Yves Saint Laurent armband heb gedacht.

Ik heb hem één keer bij Sebastiaan den Herder voorbij zien komen, maar toen had ik het geld er niet voor. Later was hij verkocht. Daarna heb ik hem heel lang nergens gezien en geloof me, ik heb véél gezocht. Laatst zag ik hem ineens voor 800,- euro voorbij komen en toen werd de spijt natuurlijk nog iets groter! Maar afgelopen maand kwam hij opnieuw voorbij en nu dacht ik: jij bent van mij! Niet voor 800,- euro, maar ook zeker niet voor een inkoopprijsje!

De armband is mijn cadeau aan mezelf voor 10 jaar hard (maar heel leuk!) werken en het geeft heel veel voldoening om de armband terug te kunnen kopen om hem nu, tien jaar later, zelf te gaan dragen! Ja, er waren tranen van geluk toen ik hem weer in mijn handen had!

Delen: