Mijn vintage Chanel broche: een raar verhaal...

Gepubliceerd op: 14 mrt. 2024 Geschreven door: Marie-Lisah Hermkens
Mijn vintage Chanel broche: een raar verhaal...
Terug naar blog

Mijn vintage Chanel broche: een raar verhaal...

Over hoe ik een echte vintage Chanel broche vond voor maar 12,- euro, hem verkocht en spijt kreeg...

 

In één van de beginjaren van mijn vintage webshop Bonbons de Marie was ik met mijn ouders in Frankrijk in een tweedehands winkel waar ik een broche, een paar oorbellen en een kettinghanger van Chanel zag liggen. Ik was nog niet een erg ervaren vintage hunter, maar voor een totaalprijs van 24,- euro ga je niet lang nadenken, maar neem je het handeltje snel mee om thuis goed verder te bestuderen.

Alles was echt! Wat een vondst! Maar zoals ik al vertelde, het waren mijn beginjaren en het geld dat binnenkwam, werd meteen omgezet in nieuwe handel. Zo kon ik zo snel mogelijk groeien.

Ik verkocht toen alleen nog maar op Marktplaats, en als je items van Chanel verkoopt is dat erg goed voor je vindbaarheid. Zonder nadenken zette ik alles op Marktplaats. Ik weet nog dat ik de broche toen heel snel voor 120,- euro heb verkocht. Dat is natuurlijk veel te weinig, maar ik begon net en durfde niet een paar honderd euro te vragen. Wat hij wel echt waard is!

 

De oorbellen en kettinghanger deden me niet zo veel, maar ik kreeg snel spijt dat ik de broche had verkocht. Hij was groot, goud met roze en met Gripoix-glas. Eigenlijk vond ik hem prachtig! Ik heb toen snel een zoekopdracht ingesteld op Marktplaats zodat ik bij elke Chanel broche die online werd gezet, een bericht zou krijgen.

En ik kreeg bericht.

Er werd precies dezelfde Chanel broche geplaatst, maar nu met een origineel Chanel doosje. Dit was dus niet de mijne. Ik plaatste een bod van 125,- euro en het werd na een paar dagen geaccepteerd! Ik had mijn Chanel broche terug voor nog steeds een super goede prijs en inclusief doosje!

 

Jaren later ging ik naar sieradenbeurs SIERAAD in de Gashouder in Amsterdam. Ik droeg een jas waar ik verschillende vintage broches op had gespeld, met onder andere deze Chanel broche. Ik kwam binnen en zag meteen: 'verplichte garderobe'. Natuurlijk wilde ik mijn, voor mij waardevolle broches, niet op mijn jas laten zitten. Ik heb ze er allemaal afgehaald en in mijn tas gedaan.

In de trein terug naar huis kwam ik erachter dat het Chanel-logo midden op de broche er af was gevallen in mijn tas. Gelukkig kon ik hem vinden en stopte hem in mijn kleingeld-vakje van mijn portemonnee. Dat leek een goed idee...

 

Ik ben het logo kwijtgeraakt... Wat nu... Nu was de broche niet meer in originele staat en ging het ook nooit meer zijn. Ik baalde enorm!

Toen kreeg ik een idee. Op Marktplaats zag ik regelmatig hele kleine knock-off Chanel oorbellen staan. Daar kocht ik één paar van. De steker heb ik er afgeknipt en heb hem op de juiste plek terug geplakt. Het verschil is minimaal, maar ik ben weer en nog steeds dolgelukkig met mijn broche! Alleen al om het verhaal. Ik verkoop hem nooit meer en het beste is: ik heb nu een reserve CC!

Delen: